Rudolfs röda näsa

IPL -Intense Pulsed Light, intensivt pulsat ljus.

Rudolf har kanske frusit näsan, solat lite för intensivt. Han kan även lida av en hudåkomma som heter Rosacea. Oavsett varför är hans näsa illröd och blir säkert värre med sol, bastubad eller kanske starka kryddor.

Före och direkt efter behandlingen
Före och direkt efter behandlingen

Forma Vita har ett av marknadens säkraste och mest effektiva och genomtänkta IPL-system, med minimerad risk för biverkningar. Innan behandlingen mäts melaninhalten i din hud för att skräddarsy behandlingen och där med kunna erbjuda bästa möjliga behandlingsresultat. Maskinen har dessutom ett effektivt kylsystem, vilket är en förutsättning för en lyckad kärlbehandling.

Förutom hudföryngring och reducering av pigmentfläckar så kan ytliga blodkärl på näsa och i ansikte reduceras effektivt med en till tre behandlingar. Även teleangiektasier – ytliga blå, röda eller lila blodkärl, synliga under hudens yta kan specialbehandlas liksom spindelkärl – små, synliga blodkärl som uppträder precis under huden.

Lånad av Rättviks hud- och laserklinik
Lånad av Rättviks hud- och laserklinik

Huden får inte vara alltför brun vid behandlingen och du bör heller inte sola på en tid efter samt använda solskydd. Behandlingen känns som en hård snärt med en gummisnodd mot huden. Du kan bli rodnad och något svullen dagarna efter en kärlbehandling.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *