Guldet i dina ådror

Cellterapi/Prp/Vampyrbehandling

Att bli tunnhårig är inte roligt. Om man stör sig på att håret tunnat  ut finns olika alternativ som hårtransplantation, extentions som fyller ut eller PRP (Platelet-rich plasma). I måndags  fick Eva, fru samt koordinator och testperson på kliniken, vara testpatient för en hårbehandling med PRP. Jag tog ett rör blod från hennes arm som sedan centrifugerades för att koncentrera trombocyterna. Sedan injicerade jag jag den trobocytrika plasman i hårbotten på hjässan genom ett stort antal injektioner samt avslutade med dermaroller. Enligt Eva gick det bra, hon brukar klaga ganska livligt om det gör ont. Nu väntar en ny behandling om en månad samt ytterligare en om 2 månader. Sen upprepar vi med en behandling om ca 8 mån. Inom några månader kommer detta att resultera i att vi kan se tillväxt av nya hårstrån i hårbotten. PRP fungerar även som hudbehandling för cellförnyelse och mer glow.
Både kvinnor och män kan drabbas av androget håravfall som beror på hårsäckens känslighet för ett manligt könshormon. Med PRP kan hårsäckarnas känslighet för hormonet minskas. Runt varje hårsäck finns stamceller som ska starta bildandet av nya hårstrån. Trombocyternas tillväxtfaktorer stimulerar stamcellerna och ökar blodcirkulationen i hårbotten. PRP gör också att ett mindre antal hårsäckar går i vilofas och den biologiska celldöden bromsas.

evaprp

ladda ned

 

Nyligen fick även Alexandra (@kissies) samma behandling men då som en slags vitaminkur för huden. Läs mer på hennes blogg: http://kissies.se/vampyrbehandlingen/

vampyr

foto från kissies.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *